Speedwell lansează vânzările pentru primele 123 de apartamente din PALTIM, cel mai nou proiect mixed-use dezvoltat în Timișoara

Speedwell lansează vânzările pentru prima clădire rezidențială din proiectul PALTIM, incluzând 123 de apartamente dintr-un total de 236. PALTIM este un proiect de tip mixed-use și cuprinde componente de rezidențial, office și retail.

Localizat în Timișoara, PALTIMintroduce un nou concept pe piața imobiliară. Acesta promovează echilibrul dintre viața personală și cea profesională prin combinarea funcțiilor esențiale în cadrul aceluiași proiect: apartamente premium, spații de birouri și de retail, dar și două clădiri istorice care urmează să fie renovate.

Construit pe locul fostei fabrici cu același nume, PALTIM este un proiect de regenerare urbană care va restitui un spațiu cu importanță istorică locuitorilor orașului. Locația unică lângă râul Bega, împreună cu designul elegant și materialele de înaltă calitate conferă acestui cartier un caracter rafinat.

În proximitatea celui mai mare parc din Timișoara, Parcul Central, și la distanță de mers pe jos de centrul orașului, PALTIM le va oferi viitorilor rezidenți acces facil către puncte de interes în oraș și în afara acestuia.

Ansamblul include diverse funcțiuni, precum cea de rezidențial cu 236 de apartamente, o clădire de birouri, completate de spații de retail. În plus, Speedwell va conserva moștenirea istorică și culturală a acestei locații prin renovarea unei vile monument și a unei clădiri care făcea parte din fosta fabrică de pălării. Vila va găzdui spații de birouri și un restaurant, iar cea de-a doua clădire istorică va fi transformată într-o cafenea.

Proiectul va fi construit având ca obiectiv respectarea standardelor nZEB și a celor de sustenabilitate, folosind materiale de calitate superioară pentru izolarea termică, dar și sisteme de energie regenerabilă. Sustenabilitatea și standardele înalte de construcție sunt teme comune în toate proiectele dezvoltate de Speedwell.

Suntem entuziasmați să lansăm PALTIM. Este un proiect special pentru noi, fiind și primul pe care îl vom dezvolta în Timișoara.

Locația cu importanță istorică adaugă și mai multă valoare conceptului. Prin intermediul PALTIM, ne dorim să readucem la viață această zonă împreună cu istoria ei și să o redăm comunității. Vom crea aici un nou cartier în cadrul căruia o comunitate va crește și care va contribui la dezvoltarea zonei.” declară Didier Balcaen, CEO și Co-Fondator Speedwell.

Prima fază a proiectului va include o clădire rezidențială cu un regim de înălțime de P+6+7R și 123 de unități, de la studiouri, până la apartamente de 2, 3, și 4 camere. Termenul de livrare estimat pentru aceasta este martie 2024.